Webinar: "Summerclass: construction and contracting anno 2020”

Webinar: "Summerclass: construction and contracting anno 2020”

For more information you can contact Els Op de Beeck or Michael Thielens.

Webinar: "Summerclass: bouw en aanneming anno 2020"

Op 27 augustus 2020 verzorgen Els Op de Beeck en Michael Thielens twee verschillende modules van de online “summerclass: bouw en aanneming anno 2020”, georganiseerd door Intersentia en LegalNews.be.

Els Op de Beeck zal het hebben over de principes (begrip, voorwaarden, gevolgen etc.) van de voorlopige en definitieve oplevering, alsook de aanvaarding van de werken in de recente rechtspraak. De aanvaarding van de werken vormt een keerpunt in de aansprakelijkheid van aannemer en architect met o.a. de start van de tienjarige aansprakelijkheid voor (stabiliteitsbedreigende dan wel lichte verborgen) gebreken (waarbij uitgebreid zal worden stilgestaan) tot gevolg. Niettemin blijft de situering van de aanvaarding van de werken (bij de voorlopige dan wel definitieve oplevering) één van de grootste twistpunten in vele aannemingsrechtelijke geschillen. Hoe wordt dit in de rechtspraak opgelost? Wordt dit anders opgelost in overheidsrechtelijke geschillen?

Michael Thielens zal het hebben over de invloed van beschermingswetgeving op de aannemingsovereenkomst. De laatste toevoeging door de wetgever, de wet van 4 april 2019 (“B2B-wet”) die vanaf 1 december 2020 een zwarte en grijze lijst van onrechtmatige bedingen invoert, breidt het toepassingsgebied van de beschermingswetgeving uit van de traditionele B2C-context naar de B2B-context. Een ideaal moment om clausule-gewijs na te gaan wat nog van uw aannemingsovereenkomst overblijft gelet op de B2C en B2B onrechtmatige bedingen, Woningbouwwet, Wet Consumentenkoop etc.

U kan zichzelf inschrijven voor deze, of zes andere modules, via deze link. Kan u er niet bij zijn? Contacteer ons gerust voor vragen of het bekijken van individuele mogelijkheden.